Beton cire vloeren zijn de laatste jaren enorm populair geworden. Ze zijn stijlvol, duurzaam en passen in elk interieur. Maar wat kost zo’n beton cire vloer eigenlijk? In dit artikel ontdek je de prijs per m2 en de verschillende factoren die de kosten beïnvloeden.

Factoren die de kosten van beton cire vloeren beïnvloeden

Er zijn diverse factoren die invloed hebben op de prijs van een beton cire vloer. Hieronder bespreken we een aantal van deze factoren.

Ondergrond en voorbereidingswerkzaamheden

De ondergrond waarop de beton cire vloer wordt aangebracht, speelt een grote rol in de kosten. Een egale ondergrond zorgt voor een snellere en goedkopere installatie. Als de ondergrond niet egaal is, zijn er extra voorbereidingswerkzaamheden nodig, wat de kosten kan verhogen.

Dikte en afwerking van de beton cire vloer

De dikte en afwerking van de beton cire vloer hebben ook invloed op de prijs. Een dikkere vloer is duurder omdat er meer materiaal nodig is. Daarnaast zijn er verschillende afwerkingsmogelijkheden, zoals een matte of glanzende afwerking, die elk hun eigen prijskaartje hebben.

Gemiddelde prijs per m2 voor beton cire vloeren

De beton cire vloer prijs per m2 varieert afhankelijk van de bovengenoemde factoren. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €80 en €130 per m2. Dit is inclusief het materiaal, de arbeidskosten en de voorbereidingswerkzaamheden. Houd er rekening mee dat dit slechts een indicatie is en dat de exacte kosten per situatie kunnen verschillen.

Extra kosten bij beton cire vloeren: waar moet je rekening mee houden?

Naast de basisprijs per m2 zijn er nog enkele extra kosten waar je rekening mee moet houden bij het aanleggen van een beton cire vloer.

Speciale afwerkingen en designs

Wil je een unieke beton cire vloer met speciale afwerkingen of designs? Dan kan dit de prijs verder verhogen. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van patronen, kleuren of andere unieke elementen. Bespreek je wensen met de vakman om een goede inschatting te krijgen van de extra kosten.

Onderhoud en levensduur van de vloer

Hoewel beton cire vloeren over het algemeen weinig onderhoud nodig hebben, is het toch belangrijk om hier rekening mee te houden. Regelmatig schoonmaken en het aanbrengen van een beschermende laag kunnen de levensduur van de vloer verlengen. Houd er rekening mee dat deze onderhoudskosten op de lange termijn kunnen oplopen.

Door rekening te houden met bovenstaande factoren, krijg je een beter beeld van de totale kosten voor een beton cire vloer. Zo weet je precies waar je aan toe bent en kun je de beste keuze maken voor jouw situatie.