Kinderfilms zijn een fantastische manier om de fantasie van kinderen aan te wakkeren én voor ouders om even terug te duiken in hun eigen kindertijd. Haarlem is rijk aan bioscopen die een divers aanbod aan kinderfilms haarlem voor de jonge kijkers presenteren. Of het nu gaat om animaties die de harten van kinderen sneller doen kloppen of educatieve verhalen waar ook volwassenen wat van kunnen leren, er is voor ieder wat wils.

Neem bijvoorbeeld “Kung Fu Panda 4” (NL), waar we weer kunnen genieten van Po’s humor en levenslessen. Of “Luca” (NL), de Pixar-film die je meeneemt naar de prachtige Italiaanse Rivièra en waar vriendschap en avontuur centraal staan. Deze films zijn niet alleen leuk, maar ook nog eens leerzaam. Ze behandelen thema’s als moed, zelfontdekking en de waarde van vriendschap.

Bijzonder aan het aanbod in Haarlem is dat de bioscopen zich niet alleen richten op het vertonen van films; ze organiseren ook activiteiten rondom deze kinderfilms. Denk aan kleurwedstrijden of het zetten van je schoen rond Sinterklaas. Dit maakt een filmbezoekje nog net iets specialer.

Een dagje uit in haarlem met het gezin

Haarlem is een stad die veel te bieden heeft voor een dagje uit met het gezin. Naast het bekijken van kinderfilms kun je er heerlijk wandelen door historische straatjes, spelen in een van de vele stadsparken of genieten van lekker eten in de kindvriendelijke restaurants.

Voor een soepele start van je dag is het handig om vooraf te kijken waar je kunt parkeren. De stad heeft diverse parkeergarages waar je je auto kwijt kunt. Ook met openbaar vervoer is Haarlem goed te bereiken. Eenmaal aangekomen in de stad vind je op loopafstand van de bioscopen verschillende eetgelegenheden die geschikt zijn voor families met kinderen.

Natuurlijk wil je dat iedereen het naar zijn zin heeft, dus een bezoekje aan bijvoorbeeld speelcafé De Toverknol kan een leuke afwisseling zijn waar kinderen kunnen spelen terwijl ouders even bijkomen met een kop koffie of thee.

Niet te missen hotspots voor families

Haarlem is meer dan alleen haar bioscopen; het is een stad vol vermaak voor jong en oud. Er zijn diverse speeltuinen en parken waar kinderen voor of na de film naar hartenlust kunnen spelen. Het Kenaupark en de Haarlemmer Kweektuin zijn populaire opties.

Ook op cultureel gebied is er genoeg te beleven. Het Teylers Museum bijvoorbeeld, biedt naast zijn historische collectie ook interessante workshops en rondleidingen speciaal voor kinderen.

En als je dan toch in Haarlem bent, maak dan meteen van de gelegenheid gebruik om langs molen De Adriaan te wandelen of het Frans Hals Museum te bezoeken, waar vaak familieactiviteiten worden georganiseerd.

Maak het compleet met een filmpakket

Eén van de leukste manieren om een filmavond thuis na te bootsen is door zelf een filmpakket samen te stellen. Haal wat popcorn, frisdrank en misschien wat snoepjes in huis, en creëer je eigen thuisbioscoop.

Naast snacks kun je denken aan andere leuke items zoals filmtips voor kinderen, posters van hun favoriete films of zelfs kleine speelgoedfiguurtjes die aansluiten bij de film die ze gaan kijken.

Een film kijken is al een hele beleving op zich, maar met deze extra’s maak je het nog net iets specialer en onvergetelijker voor de kleintjes. Bovendien biedt het een mooie gelegenheid om tijdens en na de film met elkaar in gesprek te gaan over wat jullie hebben gezien en geleerd.