Het is binnenkort weer vakantie en dat houd dan ook in dat er veel Nederlanders zijn die op vakantie gaan. Dat is erg goed te begrijpen, want als je heel het jaar moet werken zijn er maar weinig momenten dat je met je gezin op vakantie kan gaan. Ga je binnenkort ook op vakantie? Dan is het aan te raden om dit artikel eens te lezen. Je vind hier namelijk enkele punten waar je altijd rekening mee moet houden als je op vakantie gaat. 

 

Het hebben van een Nederlands paspoort

De meeste mensen die op vakantie gaan naar het buitenland, gaan op vakantie naar een Europees land. Je bent dan nooit ver van huis, maar ook zijn de vakanties in onze buurlanden een stuk goedkoper. Ook gaan er veel mensen naar landen buiten de Europese Unie. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan Mexico of China. Wanneer je op vakantie gaat buiten de Europese Unie, dan moet je er altijd rekening mee houden dat je een Nederlands paspoort moet hebben. Je Nederlands ID-kaart is alleen geldig in Nederland en de Europese Unie. 

 

Vaccineren is verstandig

Als je naar landen in Zuid-Amerika, Azie of Afrika gaat, dan is het soms verstandig om je te laten vaccineren tegen verschillende virussen. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan DTP, maar ook is het verstandig om een inenting gele koorts te nemen. Dat heeft ermee te maken dat veel landen van deze continenten ontwikkelingslanden zijn. Er is sprake van vervuiling en een slechte gezondheidszorg. Hierdoor komen er veel virussen voor die gevaarlijk kunnen zijn voor je eigen gezondheid en de gezondheid van je gezin. 

 

Vergeet geen visum aan te vragen

Wanneer je naar een land buiten de Europese unie gaat, is het niet alleen nodig om een Nederlands paspoort te bezitten. Het is ook nodig om een visum aan te vragen voor het land waar je naartoe gaat. Landen hebben dit verplicht gesteld om toezicht te houden op wie een land betreed, maar ook met welke intenties een persoon een land wilt betreden. Mocht je geen visum hebben aangevraagd, dan is de kans erg groot dat je het land niet mag betreden en geweigerd word op een Nederlandse luchthaven. Mocht je om een of andere reden toch in het vliegtuig stappen, dan kun je aangehouden worden in het land van aankomst. Je word dan uitgezet en komt tijdelijk in een cel te zitten op de luchthaven.